clanak False

Hrvatsko - talijanski časopis Minoranze

07.12.2012.

 
U nazočnosti visokih uzvanika među kojima je bila i veleposlanica Republike Italije u RH Emanuela D'Alessandro, u gradskoj palači Dverce, sinoć je  promoviran prvi broj dvojezičnog hrvatsko - talijanskog časopisa za ekonomiju i kulturu Minoranze - Manjine MM, što je, među ostalim, nastavak dobre suradnje glavnih gradova Hrvatske i Italije, Zagreba i Rima.

 

Na prigodnoj svečanosti, u ime Grada i u ulozi domaćina, prisutne je pozdravila  zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i najprje zahvalila autoru projekta Silviju Tomaševiću bez čijeg entuzijazma i zalaganja ne bi bilo ove revije. 

 

Mi u Zagrebu ovu dvojezičnu reviju doživljavamo kao krunu prijateljskih odnosa između naših naroda i kultura koje su se razvijale još iz vremena humanizma i renesanse. Ponosni smo što se revija pojavljuje uoči ulaska RH u EU obitelj, jer će iz nje čitatelji saznavati dragocjene podatke o hrvatsko - ekonomskim i kulturnim potencijalima - rekla je zamjenica gradonačelnika, posebno izdvojivši odličnu suradnju Zagreba i Rima koja je naročito intenzivirana unatrag tri godine, a svojevrsna kruna dobrih odnosa svakako je Izjava o namjeri potpisana u ožujku ove godine.

 


Gradske vijesti - 2012.