clanak False

"Povećanje zapošljivosti stručnjaka pomagačkih zanimanja"

23.11.2012.


Na konferenciji za novinare u prostorijama Tribine Grada Zagreba predstavljen je EU projekt pod nazivom Povećanje zapošljivosti stručnjaka pomagačkih zanimanja koji provodi Društvo za psihološku pomoć, u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Područnim uredom Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i organizacijom Prava formula d.o.o.
Zahvaljujem našim stručnjacima i ekspertima koji su znalački i kompetentno na vrijeme aplicirali za ovaj projekt, a sada, pod njihovim mentorstvom, i u suradnji s vodećim hrvatskim gospodarskim, znanstvenim i kulturnim institucijama – projekt će se i realizirati - rekao je gradonačelnik Bandić.

Društvo za psihološku pomoć dobilo je ovaj osamnaestomjesečni projekt na natječaju, u sklopu programa IPA IV, čiji je cilj smanjiti nezaposlenost stručnjaka pomagačkih zanimanja (psiholozi, socijalni radnici, rehabilitatori, socijalni pedagozi, učitelji djece s posebnim potrebama) koji su bez radnog iskustva ili su dugo nezaposleni. Projekt je namijenjen korisnicima s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije te Grada Zagreba, dok će se svi programi izobrazbe realizirati u Gradu Zagrebu. Uz gradonačelnika Bandića, na predstavljanju Projekta bili su Miro Laco, pročelnik Ureda gradonačelnika i Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje.


Gradske vijesti - 2012.