clanak False

Fontane kao nova gradska vizura

24.12.2012.

 

U nazočnosti brojnih građana, uz blagoslov župnika i rektora Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke Zlatka Korena, te uz zvuke Lijepe naše i Ode radosti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svečano je pustio u probni zimski režim rada fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice.


Ovo je ishodišna točka zagrebačke urbane izvrsnosti, ovo Zagreb zaslužuje ususret ulasku u Europsku uniju, rekao je gradonačelnik zahvalivši svima koji su bili protiv , koji su bili za fontane, a posebno sugrađanima, jer je ovo njihova pobjeda i njihvo projekt.


Radovi na tom kapitalnom projektu, prema prvonagrađenom radu arhitektice Helene Pavel Njirić počeli su 15. lipnja, a završili 15. prosinca. Probni režim trajat će 90 dana koliko je potrebno za testiranje multimedijalnog sustava fontana i njihovih struktura
Večeras su otvorene dvije, a sljedeće godine još tri fontane čime će se zaokružiti davno zamišljena koncepcija Lenucijeve potkove. 


Prekrasnim svjetlosnim efektima, zagrebačke fontane na HBZ već su na samom otvorenju prepoznate kao nove gradske vizure i reprezentativni ulaz u gradsko središte.

 


Gradske vijesti - 2012.