clanak False

Nakon Zagreba, dvojezični hrvatsko - talijanski časopis promoviran i u Rimu

12.12.2012.


U prisutnosti visokih uzvanika, večeras je u Rimu svečano promoviran prvi broj dvojezičnog hrvatsko – talijanskog časopisa za ekonomiju i kulturu Minoranze – Manjine MM, koji je pokrenuo poznati novinar Silvije Tomašević.

Prošli tjedan časopis smo predstavili zagrebačkoj i hrvatskoj javnosti uz nazočnost eminentnih osoba iz diplomatskog, političkog, društvenog i kulturnog života, na čelu s veleposlanicom Republike Italije u Zagrebu, gospođom D'Alessandro – rekao je gradonačelnik Milan Bandić na svečanoj promociji, dodavši da su u Hrvatskoj prve reakcije na reviju više nego dobre, te da je uvjeren kako će slične laude doživjeti i u Rimu.

Zahvalio je autoru projekta Silviju Tomaševiću bez čijeg entuzijazma i zalaganja, rekao je, ne bi bilo ni ove revije koja je doživljena kao kruna prijateljskih odnosa dvaju naroda i kultura. U obraćanju uzvanicima gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je časopis izašao ususret ulasku RH u EU obitelj, jer će tako čitatelji moći doći do dragocjenih podataka, ne samo o našim manjinama, nego o hrvatsko – talijanskim gospodarskim i kulturnim potencijalima, zajedničkim vrijednostima i ljepotama s obje strane Jadrana.

Uz naglasak da je unatrag tri godine intenzivirana suradnja između Rima i Zagreba, kruna čega je Izjava o namjeri potpisana u ožujku ove godine, gradonačelnik Bandić je zahvalio rimskome kolegi Alemmanu koji je tomu dao ogroman osobni doprinos.

Na svečanoj promociji, o novom časopisu i njegovu značenju za prijateljstvo i suradnju Hrvatske i Italije, Zagreba i Rima, govorio je veleposlanik RH u Rimu Damir Grubiša, a detalje o projektu iznio je autor Silvije Tomašević.


Gradske vijesti - 2012.