clanak False

Dodjela nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost

16.11.2012.


Na svečanosti u Staroj gradskoj vijećnici, gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić danas su, na Međunarodni dan tolerancije, uručili nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost učenicama Osnovne škole Voltino i 1. gimnazije Pauli Kadić i učenici Mariji Gašparović. Prigodnoj svečanosti prisustvovali su i roditelji pokojnog Luke, Suzana i Reno Ritz.

Učenice su Nagradu dobile zbog svesrdnog angažmana u humanitarnim akcijama, pomaganju slabijim učenicima i starijim osobama, poticanju dobrog ponašanja prema odraslima i vršnjacima, humanitarnog rada te izvrsnog ispunjavanja školskih obaveza.

Čestitavši nagrađenima na trudu i dobroj volji, gradonačelnik Milan Bandić posebnu je zahvalu uputio roditeljima Luke Ritza, naglasivši da su oni primjer kako se, usprkos velikoj tragediji, može naći snage za dobra djela i pozitivnu energiju koju su oni, iniciranjem dodjele ove nagrade, usmjerili na pomoć i podršku mladima.

Ova svečanost podsjeća nas na trajnu obavezu izgradnje tolerantnog društva, naglasio je predsjednik Skupštine Davor Bernardić, dodavši da su obitelj i škola jedna od najbitnijih mjesta za oblikovanje mladih ljudi.

Nagrađene učenice poručile su da svi trebamo na bilo koji način pokušati smanjiti nasilje, te istaknule da im je ova nagrada poticaj za daljnji trud i rad.

Podsjetimo, dodjela ove nagrada pokrenuta je prije tri godine u sjećanje na Luku Ritza, zagrebačkog srednjoškolca koji je tragično preminuo i sve mlade žrtve nasilja, a sastoji se od dva dijela: jednogodišnje stipendije i posebnog priznanja.


Gradske vijesti - 2012.