clanak False

Sportska dvorana za osobe s invaliditetom na Kajzerici

30.11.2012.


Uoči obilježavanja dana ustanove URIHO koji će se održati 3. prosinca u KD Vatroslav Lisinski, kada se ujedno obilježava i Međunarodni dan osoba s invaliditetom, danas je u galeriji Sunce ustanove URIHO predstavljen projekt izgradnje sportske dvorane za osobe s invaliditetom na Kajzerici, u sklopu kompleksa URIHO.

Sportska dvorana za osobe s invaliditetom na Kajzerici trebala bi biti gotova krajem 2014. ili početkom 2015., najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Dvorana će biti dio budućeg Centra URIHO, koji je skupa s Obrtničkim domom, vrtićem i školom te Regionalnim centrom za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe SEECEL Ministarstva poduzetništva dio Projekta Kajzerica, predstavljenog prije tri tjedna u Gradskoj upravi, podsjetio je gradonačelnik. 

Kako u Zagrebu postoji oko 1500 sportaša s nekim oblikom invaliditeta, a za svoje potrebe imaju samo jednu dvoranu, potreba za jednim takvim objektom postoji već dulje vrijeme, naglasila je predsjednica Sportskog društva invalida URIHO Jadranka Blagus, bez čije inicijative bi se na dvoranu čekalo još neko vrijeme. Budući objekt na Kajzerici mnogo će značiti svim sportašima s invaliditetom, istaknula je predsjednica, zahvalivši se svima uključenima u taj projekt. 

Na predstavljanju projekta gradonačelnik Bandić ponovno je istaknuo činjenicu da je Grad Zagreb među prva tri grada u Europi po dostupnosti osobama s invaliditetom. Gotovo sam u svim udrugama za osobe s invaliditetom član ili počasni predsjednik i to me čini možda i više ponosnim od titule gradonačelnika, rekao je Bandić, primivši od predsjednice Blagus Priznanje za osobit doprinos u razvoju športa osoba s invaliditetom. 

Prezentaciji projekta, uz domaćina ravnatelja URIHO-a Josipa Držaića, bili su nazočni, između ostalih, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić i pomoćnica pročelnice za osobe s invaliditetom Marinka Bakula Anđelić.


Gradske vijesti - 2012.