clanak False

Gradonačelnik otvorio izložbu Ernestine Tahedl

21.11.2012.


U nazočnosti brojnih visokih uzvanika, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je sinoć u Modernoj galeriji izložbu ugledne kanadske slikarice Ernestine Tahedl – Opus, djela 1946. – 2012. 

Počaščeni smo što je gospođa Tahedl, nakon brojnih nastupa na svjetskoj likovnoj sceni, na prestižnim međunarodnim likovnim izložbama, svoje radova izlaže i u Zagrebu, u našoj Modernoj galeriji - rekao je, među ostalim, gradonačelnik, zahvalivši i suorganizatoru izložbe, uglednom kolekcionaru i osvjedočenom prijatelju hrvatske umjetnosti Alfredu Brogyanyju, koji je omogućio ovu izložbu i europsku turneju.
 
Kako se čulo, zagrebačka izložba dio je europske turneje na kojoj se Ernestina Tahedl predstavlja austrijskoj, hrvatskoj i njemačkoj publici. Pripremana je više od godinu dana, a zagrebačka Moderna galerija druga je u nizu europskih postaja opsežne retrospektiverenomirane kanadsko – austrijske umjetnice. 

Na svečanosti otvaranja izložbe koja će biti otvorena do 9. prosinca, osim gradonačelnika Bandića i slikarice Ernestine Tahedl, prisutnima su se obratili ravnateljica Moderne galerije Biserka Rauter Plančić, kustosica Libuše Jirsak, veleposlanica Austrije Andrea Ikić Böhm, veleposlanica Kanade Louise La Rocque, te Alfred Brogyany, kolekcionar i promotor stvaralaštva Ernestine Tahedl u Europi.


Gradske vijesti - 2012.