clanak False

Udomljavanje je fora na Trgu bana Jelačića

31.03.2012.


Na središnjem gradskom trgu održana je tradicionalna akcija "Udomljavanje je fora", s ciljem poticanja građana na udomljavanje napuštenih životinja i odgovorno ponašanje prema kućnim ljubimcima, u organizaciji Ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Gradskog skloništa za napuštene životinje, u suradnji s Udrugom Prijatelji životinja.

Kao i ranijih godina, u društvu svog zlatnog retrivera Rudija, akciji se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Naglasio je da je Zagreb tijekom proteklih desetak godina dosegao europski standard na području brige i zaštite životinja te pozvao građane da budu odgovorni prema svojim četveronožnim prijateljima.
.
Ovu je priliku gradonačelnik iskoristio i za objavu dobre vijesti, naime, lokacijska dozvola za dugo očekivano groblje kućnih ljubimaca u Dumovcu izdana je prošlog tjedna, pa se realizacija projekta može očekivati već iduće godine.

Kao i do sada, građani su se mogli družiti sa štićenicima Dumovca, a na radost organizatora, Akcija je ponovo polučila dobre rezultate. Ako je suditi prema prvim izjavama, većina predstavljenih životinja u subotu je našlo potencijalne vlasnike.


Gradske vijesti - 2012.