clanak False

U Zagrebu otvorena konferencija stručnjaka za pse pomagače „Paths to Positive Partnerships“

11.09.2023.
Assistance dog International – ADI (Međunarodna organizacija koja okuplja organizacije za školovanje i dodjelu pasa pomagača) u suradnji s Gradom Zagrebom i Centrom za rehabilitaciju Silver, organizira konferenciju „Paths to Positive Partnerships“, koja je okupila stručnjake i predavače iz cijelog svijeta s ciljem podizanja svijesti i razmjene iskustava o radu s psima pomagačima.

Na današnjem otvorenju trodnevne konferencije u hotelu Westin, u ime grada domaćina prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet koji je gostima poželio dobrodošlicu u Zagreb i uspješnu konferenciju.

„Zahvaljujem Assistance dog International što su odabrali Centar za rehabilitaciju Silver kao domaćina ovog izvanrednog događaja. To pokazuje našu zajedničku predanost unapređenju kvalitete života osoba s invaliditetom i podizanju svijesti o važnosti pasa pomagača u društvu“ istaknuo je zamjenik Korlaet.

Dodao je da psi pomagači imaju izrazito pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje osoba s invaliditetom i ublažavanje psihofizičkih posljedica invaliditeta.

„Grad Zagreb podržava razmjenu znanja i najboljih praksi među organizacijama i stručnjacima u području pasa pomagača. Želimo širiti mrežu suradnje s partnerima i institucijama kako bismo promicali njihov rad te osigurali široku dostupnost njihovih usluga onima kojima su potrebni“, rekao je.

Centar za rehabilitaciju Silver dugi niz godina član je svjetske krovne organizacije Assistance dog Internationale koja okuplja stručnjake i korisnike svih vrsta pomagača i sve Centre koji se bave tom djelatnošću u svijetu.

Predavači na konferenciji su istaknuti svjetski eksperti, prof. Kerstin Uvnas Moberg, Lady dr. Claire Guest, prof. Daniel Mills, prof. Marie Enders Slegers i drugi, dok će Hrvatski stručnjaci održati niz predavanja iz rehabilitacijskih postupaka u senzorici, a u kojem je dijelu Hrvatska vodeća u svijetu.

Gradske vijesti - 2023.