clanak False

Stipendije za učenike i studente s invaliditetom

U nazočnosti roditelja, novinara i bliskih suradnika, gradonačelnik Milan Bandić uručio je jutros u zgradi Gradske uprave učenicima srednjih škola i studentima s invaliditetom Stipendije Grada Zagreba za školsku godinu 2011/12.
27.02.2012.

U nazočnosti roditelja, novinara i bliskih suradnika, gradonačelnik Milan Bandić uručio je jutros u zgradi Gradske uprave učenicima srednjih škola i studentima s invaliditetom Stipendije Grada Zagreba za školsku godinu 2011/12. Sedam učenika i troje studenata postali su korisnicima ove vrste stipendije u skladu s aktualnom Zagrebačkom strategijom izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom. 

„Ovo je jedna divna praksa te se nadam da će se iduće godine dodijeliti još više stipendija“, riječi su kojima se stipendist Vedran Gregurek u ime svih prisutnih zahvalio gradonačelniku. Stipendija će se isplaćivati mjesečno, a ona za učenike iznosi 1.268,20 kuna, te za studente iznosi 1.902,30 kuna. 

„Pozivamo što više zainteresiranih da se jave na natječaj a mi ćemo se potruditi da se broj stipendija poveća“, kazao je gradonačelnik, a, kako se čulo, iz Proračuna Grada Zagreba u 2011., na poziciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, osigurano je 790.000,00 kuna.


Gradske vijesti - 2012.