clanak False

Snow Queen Trophy 2012.

Užitak je bio navijati i doživjeti još jednu Snježnu kraljicu na Sljemenu. Zagreb je još jednom dokazao da je grad vrhunskog sporta i kulture navijanja - komentirao je gradonačelnik ovogodišnju vrhunski organiziranu utrku Snow Queen Trophy.

06.01.2012.

Snow Queen Trophy 2012 - Ženski slalom

Snow Queen Trophy 2012. - Muški slalom

 
Osmu godinu zaredom Zagreb je bio domaćin elitnog slalomskog natjecanja Snow Queen Trophy, koje u siječnju na Sljemenu okuplja sam vrh svjetskog skijanja.

Kao i prethodnih godina, više od 20.000 gledatelja uživalo je u spektakularnom noćnom slalomu za muškarce i žene, ali i u kulinarskoj i zabavnoj ponudi organizatora, a na središnjem Trgu bana Jelačića i u atraktivnom glazbenom programu. Prema prvim neslužbenim podacima AGB Nielsena, prvu mušku utrku na HTV-u je pratilo 460.149 gledatelja, a vrhunac gledanosti bila je Ivičina druga vožnja koju je pratilo čak 721.453 gledatelja.

Užitak je bio navijati i doživjeti još jednu Snježnu kraljicu na Sljemenu. Zagreb je još jednom dokazao da je grad vrhunskog sporta i kulture navijanja. Našem Ivici želim i dalje puno uspjeha i veselim se idućem slalomu na Sljemenu! - komentirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon što je Ivica ponovo stao na pobjedničko postolje na svome Sljemenu, osvojivši treće mjesto.

Recimo i to da su TV prijenos muškog slaloma u četvrtak uživo na nacionalnim televizijama pratili gledatelji u 25 zemalja svijeta te gledatelji Eurosport Azija i Eurosport International, što znači da je slika iz Zagreba i Hrvatske došla do svih kontinenata. TV prijenos ženskog slaloma u utorak, 3. siječnja, uživo se prenosio u 20 zemalja na nacionalnim TV postajama. Utrke muškog i ženskog slaloma na pratilo je više od 500 novinara, od kojih je oko 150 stranih a sliku sa Sljemena u prijenosima uživo, snimkama, reportažama, vijestima i drugim oblicima emitiranja vidjelo više od 300 milijuna ljudi, što ovu utrku uvrštava u sam vrh najgledanijih utrka Svjetskog kupa.


Gradske vijesti - 2012.