clanak False

Sastanak gradonačelnika sa stručnjacima Europske komisije za suzbijanje i prevenciju korupcije

U Uredu gradonačelnika Grada Zagreba jutros je održan radni sastanak s nezavisnim stručnjacima Misije Europske komisije za područje suzbijanja i prevencije korupcije, a u sklopu njihova sedmodnevnog službenog posjeta Republici Hrvatskoj.
02.02.2012.

U Uredu gradonačelnika Grada Zagreba jutros je održan radni sastanak s nezavisnim stručnjacima Misije Europske komisije za područje suzbijanja i prevencije korupcije, a u sklopu njihova sedmodnevnog službenog posjeta Republici Hrvatskoj. Niz takvih sastanaka na državnoj i lokalnoj razini, koje u ime Misije vodi Laura Stefan, odvija se u sklopu monitoringa EK u RH.

U ime Grada, sastanak u prostorima gradske uprave vodio je gradonačelnik Milan Bandić, a o suzbijanju korupcije na lokalnoj razini, transparentnosti rada tijela lokalne samouprave, sprečavanju sukoba interesa i postupcima javne nabave, u okvirima svoje nadležnosti govorili su: pročelnik Kontrolnog ureda Mirko Herak, zamjenica pročelnika Ureda gradonačelnika Anica Tavra i Mirjana Lichter Kristić, upravna savjetnica za pravne poslove u Stručnoj službi gradonačelnika.

Sastanku su prisustvali i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, pročelnik za financije Slavko Kojić, te pročelnik Stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum i njegova zamjenica Slava Zlatec.

Uz predstavnicu EK, prezentaciji u zagrebačkoj gradskoj upravi prisustvovali su Davor Dubravica, načelnik sektora za suzbijanje korupcije Ministarstva pravosuđa RH, i Miljenko Petrak, treći tajnik Misije RH pri EU.


Gradske vijesti - 2012.