clanak False

Sajam zdravlja „Štampar u tvom kvartu“ u Gornjoj Dubravi

22.04.2023.
Sajam zdravlja “Štampar u tvom kvartu” održao se danas pokraj Tržnice Dubrava, a štandove i djelatnike obišli su zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ napravio je puno na promociji zdravog života i brige o zdravlju.“, istaknuo je zamjenik Korlaet te pohvalio inicijativu ulaska liječnike zajednice među građane ovakvim sajmovima zdravlja. Pozvao je sugrađane da obiđu štandove, obave preglede i savjetuju se sa stručnjacima o zdravlju i zdravstvenim problemima.

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović naglasio je kako mu je drago da su građani svojim dolaskom na Sajam zdravlja pokazali osviještenost o zdravlju i zahvalnost radnicima NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ koji su im danas na raspolaganju za sva pitanja.

Kako je pojasnio ravnatelj NZJZ "Dr. Andrija Štampar" Branko Kolarić, cilj manifestacije je zbližavanje zdravstvenih djelatnika sa sugrađanima te jačanje kulture brige o zdravlju i kvaliteti života.

Građani svih dobnih skupina imaju priliku, na nekoliko štandova, educirati se o važnosti i ulozi kretanja, aktivnosti na otvorenom, pravilnoj prehrani, pružanju prve pomoći, prepoznavanju simptoma koji ukazuju na određene bolesti i zdravstvene poremećaje, kvaliteti zraka, peludnoj prognozi, kao i ostale informacije vezane uz brigu o zdravlju.

Sajam zdravlja organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Grad Zagreb te područni domovi zdravlja.

Gradske vijesti - 2023.