Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u zagrebačkoj Areni Prvi hrvatski festival hrane i vina, eno-gastro manifestaciju u čijim će delicijama građani moći uživati tri dana.
Obišavši štandove u društvu s gradonačelnikom Hvara Pjerinom Bebićem, direktoricom Festivala Đurđom Protić, svojom zamjenicom Jelenom Pavičić Vukičević i suradnicima, gradonačelnik je izjavio da je ovo gastronomska Hrvatska u malom i da je Festival još jedna potvrda da možemo ravnopravno konkurirati na europskoj tržnici i za europskim stolovima.
Kako se čulo, Festival je okupio proizvođače autohtonih hrvatskih proizvoda iz svih regija koji na 250 štandova nude pršut, kulen, sir, ulje, rakiju... Tu je i 60 vinara i 30 vrhunskih kuhara čije delicije se mogu svakodnevno kušati na posebno uređenim prostorima, a također svakodnevno, održavat će se natjecanja 81 učenika u kulinarskim disciplinama.