clanak False

Pokladna povorka KUD-a Prepuštovec / Humanitarna akcija "Animal karneval"

U mjesecu maškara, gradonačelnik Milan Bandić u subotu je na Trgu bana Jelačića dočekao veselu pokladnu povorku KUD-a Prepuštovec, a nakon toga, u društvu s ljubimcem Rudijem, pridružio se humanitarnoj manifestaciji Animal karneval
18.02.2012.

Pokladna povorka

Animal karneval


U mjesecu maškara, gradonačelnik Milan Bandić danas je na Trgu bana Jelačića, kao domaćin, dočekao šarenu i veselu pokladnu povorku KUD-a Prepuštovec. Glavni zagrebački trg, uz pjesmu i ples, preplavilo je mnoštvo starih Rimljana, predvođenih Cezarom – Silvijom Berlusconijem, Angelom Merkel, senatorima i pripadajućom gardom. Sve to u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Prepuštovec  koje je utemeljeno 1967. godine i od tada njeguje tradicionalne fašničke običaje.


Gradonačelnik Bandić u popodnevnim se satima u društvu s ljubimcem Rudijem pridružio i humanitarnoj manifestaciji Animal karneval koje je ispred Centra za kulturu Susedgrad organiziralo Društvo za zaštitu životinja Kanellos u sklopu Susedgradskog fašnika.

Ovom akcijom želi se skrenuti pozornost na napuštene i zlostavljane životinje, naglasili su organizatori, a kotizacija za sudjelovanje na karnevalu - hrana ili poslastice za životinje, namijenjena je za azil Dubravica kod Zaprešića.


Gradske vijesti - 2012.