clanak False

Otvorenje smotre LiDraNo 2012.

Danas je u zagrebačkom kazalištu Kerempuh otvoren dvadesetprvi po redu LiDraNo - smotra u literarnom, dramsko-scenskom i novinarskom stvaralaštvu učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.

20.02.2012.


Tijekom protekle 21 godine, Lidrano je izrastao u najvredniju smotru literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva među učenicima osnovnih i srednjih škola, riječi su kojima je, između ostalog, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević u zagrebačkom kazalištu „Kerempuh“ otvorila dvadesetprvi po redu LiDraNo - smotru literarnoga, dramsko-scenskoga i novinarskog stvaralaštva učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola. Pokrovitelj ove već tradicionalne manifestacije je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dok su samoj organizaciji pridonijeli Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, OŠ Antuna Gustava Matoša i Prirodoslovna škola Vladimira Preloga.

Otvaranju su također, među ostalima, nazočili pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić.
Ovogodišnja smotra održavati će se do 24. veljače tijekom kojeg će 800 učenika iz 57 osnovnih i srednjih škola imati priliku predstaviti svoje književne i novinarske uratke, predstaviti se svojim pojedinačnim i grupnim scenskim nastupima, ali i sudjelovati u okruglim stolovima.
Osim u Kerempuhu, smotra će se održavati u OŠ Josipa Jurja Strossmayera, OŠ Antuna Gustava Matoša, Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga i kazalištu Vidra.


Gradske vijesti - 2012.