clanak False

Otvorenje područnog objekta Dječjeg vrtića Jabuka

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić simbolično je otvorio novouređeni područni objekt dječjeg vrtića Jabuka u Resniku, u kojemu četiri odgajateljice skrbe o dvije odgojne skupine, odnosno o ukupno 45 djece.

18.04.2012.


U društvu s malim polaznicima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić simbolično je otvorio novouređeni područni objekt dječjeg vrtića Jabuka u Resniku, u kojemu četiri odgajateljice skrbe o dvije odgojne skupine, odnosno o ukupno 45 djece.

Grad je za ovaj, peti područni objekt DV Jabuka, sklopio ugovor o zakupu prostora te u opremanje uložio oko 263 tisuće kuna. Novi objekt, namjenski uređen za vrtićke djelatnosti, prostire se na 208,53 m², a sadrži kuhinju, rekreativne prostorije i prostore za odgojno-zdravstvene djelatnike.

Ravnateljica vrtića Ljiljana Petrinec i predsjednik VGČ Peščenica Dragan Vučić zahvalili su gradonačelniku i Gradu Zagrebu na uloženom trudu i financijskoj potpori, istaknuvši naročito da su najzadovoljnije mlade obitelji Resnika, koje su dosad morale svoje mališane voziti i izvan gradske četvrti. Stoga je ovaj novi objekt pravo osvježenje za naselje, koje za dvije godine slavi svoj 800. rođendan.

Gradonačelnik Bandić je, među ostalim, najavio i skorašnje otvorenje dva vrtića u GČ Peščenica-Žitnjak: u Petruševcu i Ivanjoj Reki, te poručio da je pravo svakog djeteta na predškolski odgoj prioritet Grada.

Prisutne su, za kraj, zabavili polaznici vrtića, s izvedbom tradicionalnog plesa i pjesme zagorskog i zagrebačkog kraja.


Gradske vijesti - 2012.