clanak False

Obitelj Zahirović kod gradonačelnika

07.09.2012.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa najbližim suradnicima primio je13 - članu obitelj Zahirović – majku Mirsadu, oca Rašida, devet od jedanaestero djece, te ravnateljicu OŠ Lovro pl. Matačić Zdenku Kapović, koja je inicirala susret.

 

Naime, ove godine u OŠ Lovro pl. Matačić upisano je šesto dijete iz obitelji Zahirović, mala Stela, a njeno petero braće i sestara idu u drugi, odnosno četvrte razrede i svi su primjerni učenici, odlikaši s prosjekom 5,0.

 

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu, ravnateljica Kapović je rekla kako se cijela škola raduje mogućoj pomoći mališanima Zahirović koji su omiljeni, ne samo kod nastavnika, nego i kod učenika. Gradonačelnik je zahvalio i novinarski Jutarnjeg lista koja je pisala o teškim životnim uvjetima obitelji što živi u naselju Vrtni put u straćari od 17 m2, bez vode i struje. Grad će, rekao je gradonačelnik, pomoći Zahirovićima u rješavanju potrebnih dokumenata, a sljedeći susret bit će u veselom ozračju, kada će dobiti rješenje o korištenju gradskog stana.

 

- Hrabrost je danas imati djecu - rekao je gradonačelnik objavivši da je pristao na kumstvo dvanaestom djetetu koje je na putu. Naša je zadaća solidarnost i odgovornost za svakog građanina grada, a najbrže što možemo učiniti da pomognemo obitelji Zahirović jest da i oni uđu u krug sugrađana koji dobivaju pomoć za opremu novorođenog djeteta. 


Gradske vijesti - 2012.