clanak False

Obitelj Luke Rauta kod gradonačelnika

Nakon objave u medijima priče o sudbini malog Luke Rauta, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je obitelj Raut da vidi kako im može pomoći u njihovoj teškoj životnoj situaciji. Otac Krunoslav došao je u društvu s osmogodišnjim Antonijem i dvogodišnjim Šimunom, braćom petogodišnjega Luke koji je na liječenju u Zavodu za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju KBC Zagreb.
20.02.2012.


Nakon objave u medijima priče o sudbini malog Luke Rauta, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je obitelj Raut da vidi kako im može pomoći u njihovoj teškoj životnoj situaciji. Otac Krunoslav došao je u društvu s osmogodišnjim Antonijem i dvogodišnjim Šimunom, braćom petogodišnjega Luke koji je na liječenju u Zavodu za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju KBC Zagreb. S obzirom na to da je riječ o teškom obliku leukemije za koju terapija traje šest do 12 mjeseci, pokazalo se da je obitelji koja živi u Vinkovcima, najpotrebnija pomoć oko smještaja u Zagrebu.

U dogovoru sa župnikom Župe Sv. Barbare na Rebru vlč. Zdenkom Perijom, obitelji je ponuđen apartmanski smještaj u župnom prihvatilištu koje je i sagrađeno upravo za te potrebe.

Također, u dogovoru s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, obitelj je upućena i na Centar za socijalni rad Vinkovci kojemu se, prema informacijama Ureda, dosad nije javljala iako postoje razni oblici moguće pomoći.

Osim gradonačelnika Bandića na sastanku s obitelji Raut bila je pomoćica pročelnice za socijalnu zaštitu Romana Galić, načelnica Odjela socijalne skrbi Snježana Puškadija, pomoćnica pročelnika za zdravstvo i branitelje Lidija Hrastić te šef Kabineta gradonačelnika Stipe Zeba.


Gradske vijesti - 2012.