clanak False

Novi vrtić u Velikom Polju

25.04.2012.


U društvu s mališanima iz Dječjeg vrtića Travno koji ove godine bilježi 35. obljetnicu postojanja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je novi područni objekt vrtića na prvom katu poslovne zgrade u novozagrebačkom naselju Veliko Polje.

Ovo je četvrta lokacija jednog od naših najvećih vrtića u Zagrebu, a današnjim otvaranjem Grad u cijelosti zadovoljava potrebe naselja Veliko Polje, odnosno Gradske četvrti Novi Zagreb - istok rekao je gradonačelnik, dodavši da DV Travno sada skrbi o 700 djece jasličkog i vrtićkog uzrasta, te da ima 93 zaposlenih.

Kako se čulo, uz suglasnost Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, DV Travno sklopio je ugovor s vlasnikom objekta o zakupu poslovnog prostora na prvom katu, koji je uređen za obavljanje djelatnosti dječjeg vrtića.

Vrtić se prostire na 623,53 m2 i udovoljava visokim kvalitativnim i sigurnosnim uvjetima te predstavlja sigurno i poticajno okruženje za dijete.

Ravnateljica vrtića Eva Žilajković zahvalila je gradonačelniku i Gradu na financijskoj potpori za namještaj i didaktičku opremu za šest odgojnih skupina u Velikom Polju, za tri jasličke i tri vrtićke dobi, odnosno za ukupno 150 djece.

Novouređeni objekt blagoslovio je vlč. Danijel Dukić, a za uzvanike, među kojima je bio Mijo Markulin, predsjednik VGČ Novi Zagreb - istok, predstavnici Mjesnog odbora Veliko Polje, te predstavnici Gradske uprave i novinari, mališani su pripremili prigodni program na engleskom, njemačkom i francuskom jeziku.

Podsjetimo, prošli tjedan gradonačelnik je otvorio i područni objekt DV Jabuka u Gradskoj četvrti Peščenica- Žitnjak.


Gradske vijesti - 2012.