clanak False

Lansirna rampa svjetskog optimizma u Zagrebu

Od danas na kulturnoj, sportskoj i turističkoj mapi svijeta, glavni grad Hrvatske grad Zagreb, nije samo Grad prijatelj sporta ili Grad prijatelj djece, nego i grad u kojem je smještena lansirna rampa svjetskog optimizma!, stoji u poruci koju je danas, iz Stupa optimizma, poslao gradonačelnik Bandić na predstavljanju projekta Prvi svjetski dan optimizma
27.01.2012.

Od danas na kulturnoj, sportskoj i turističkoj mapi svijeta, glavni grad Hrvatske grad Zagreb, nije samo Grad prijatelj sporta ili Grad prijatelj djece, nego i grad u kojem je smještena lansirna rampa svjetskog optimizma!, stoji u poruci koju je danas, iz Stupa optimizma, poslao gradonačelnik Milan Bandić na predstavljanju projekta Prvi svjetski dan optimizma u Domu hrvatskih likovnih umjetnika.

Riječ je o Projektu kojim se optimizam i dobra volja žele proširiti diljem svijeta a, prema riječima organizatora Siniše Cmrka, glavno ovogodišnje događanje održat će se 15. rujna u sedam gradova Hrvatske – Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Događanja su zamišljena kroz 4 osi optimizma: postavljanje Stupova optimizma u svim većim svjetskim gradovima na 45. paraleli, optimistični Stolovi u sedam gradova Hrvatske, igra Osvajanje svijeta optimizmom i Olibski slavuj – međunarodni dječji festival tradicijske glazbe.

Osim širenja pozitivnog mišljenja, cilj Projekta je i usvajanje i stavljanje Dana optimizma na UN-ov svjetski kalendar događanja kao Dana kojim se slavi dobra volja i dosezi svih naroda na svim paralelama i meridijanima svijeta.

Kako se čulo, Projekt, između ostalih, podupire i rusko i kanadsko veleposlanstvo.


Gradske vijesti - 2012.