clanak False

Humanitarni stolnoteniski turnir / Međunarodni dan turističkih vodiča

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u Domu sportova Humanitarni stolnoteniski turnir u organizaciji Hrvatskog stolnoteniskog saveza, te naglasio da je Zagreb poznat kao grad sporta i da će gradska uprava i dalje podupirati djecu i mlade da se bave sportom
18.02.2012.


Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u Domu sportova Humanitarni stolnoteniski turnir u organizaciji Hrvatskog stolnoteniskog saveza, te naglasio da je Zagreb poznat kao grad sporta i da će gradska uprava i dalje podupirati djecu i mlade da se bave sportom kao i održavanje sportskih događanja.

Početak Turnira, na kojem je nastupilo oko 500 natjecatelja, simbolično su igrom započeli gradonačelnik Bandić i povjerenik za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije đakon Marijan Spehnjaka, a sakupljen prihod iskoristit će se za kupnju dječjih igračaka za KB Sestara Milosrdnica.


Nakon Turnira, zagrebački gradonačelnik pridružio se na Trgu bana Jelačića turističkim vodičima koji su obilježavali Međunarodni dan turističkih vodiča. Čestitavši im njihov dan, zaželio im je, između ostalog, da imaju što više posla, odnosno turista koji će posjetiti Zagreb i upoznati njegove ljepote i znamenitosti.

Kako se čulo, dugogodišnja tradicija obilježavanja Dana prekinuta je jedino za vrijeme ratnih godina, a Društvo turističkih vodiča Grada Zagreba, koje datira od 1964., ove je godine organiziralo besplatne razglede grada – Kaptola i Gornjega grada za građane i njihove goste.


Gradske vijesti - 2012.