clanak False

Gradonačelnik Tomašević otvorio 9. međunarodnu konferenciju o odrastu

29.08.2023.
U Muzeju suvremene umjetnosti gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet otvorili su 9. međunarodnu konferenciju o odrastu „Ljudi, planet, skrb: to se zove odrast!“, u organizaciji Društva za oblikovanje održivog razvoja i Zagrebačkog velesajma.

Gradonačelnik Tomašević izrazio je zadovoljstvo što konferencije o odrastu iz godine u godinu privlače sve više sudionika te naglasio potrebu za promjenom društava kako bi se osigurala društvena i ekološka dobrobit za sve unutar granica ekološke održivosti Zemlje.
Mnogo izazova je pred nama, ali smo predani nastaviti u smjeru demokratičnije, ekološki održivije i socijalno pravednije budućnosti“, rekao je gradonačelnik, navevši kao primjer gradskih napora, između ostaloga, ozelenjivanje javnih površina, postavljanje solarnih panela na javne i privatne zgrade, smanjenje energetskog siromaštva građana, uvođenje novog modela odlaganja otpada, ulaganje u cjevovodnu infrastrukturu, program obrane od poplava.

Ponosna sam što se konferencija održava u Zagrebu te se nadam da će se dijelovi rasprava u nadolazećim danima usmjeriti na pragmatična rješenja izazova s kojima se Zagreb susreće“, rekla je zamjenica Dolenec.

Zamjenik Korlaet istaknuo je kako je ova konferencija prilika za razmjenu iskustava iz kojih Grad može puno naučiti, ali isto tako svojim primjerom pomoći drugima.

Konferencija, koja se održava do 2. rujna u Muzeju suvremene umjetnosti, na Zagrebačkom velesajmu i u Centru mladih Ribnjak, okuplja više stotina znanstvenika, istraživača, aktivista i političara koji se bave pitanjem odrasta. Osim bogatog akademskog programa, za javnost je pripremljen program „Tjedan odrasta“.

Gradske vijesti - 2023.