clanak False

Gradonačelnik otvorio Dane tehničke kulture Grada Zagreba

10.09.2012.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s Ivanom Špiljkom, zamjenikom predsjednika Zagrebačkog saveza klubova mladih tehničara, otvorio je danas manifestaciju Dani tehničke kulture Grada Zagreba, koja se ova godine održava prvi puta a rezultat je zajedničkog dugogodišnjeg rada Zagrebačke zajednice tehničke kulture i grada Zagreba s djecom i mladima.
Gradonačelnik je istaknuo kako Grad Zagreb već desetak godina sustavno izdvaja sredstva za tehničku kulturu, te da će i nadalje podupirati mlade naraštaje da razvijaju svoje tehničke sposobnosti. Srdačno vas pozdravljam i dobrodošli na Dane tehničke kulture koji se prvi put organiziraju pri Domu tehnike na Jarunu, tako da od danas ovo jezero nije samo sportsko-rekreativni centar i omiljeno zabavište Zagrepčana nego i jedna velika radionica, pravi laboratorij tehničke kulture, rekao je.
Prisutne su pozdravili i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ante Markotić, obojica naglasivši važnost tehničke kulture u razvoju djece i mladih.
Kako se moglo čuti od predsjednika Zagrebačke zajednice tehničke kulture Jadranka Baturića, Dani tehničke kulture objedinjuju djelatnost preko 15 tisuća korisnika programa tehničke kulture godišnje u Gradu Zagrebu kroz udruge okupljene u 13 strukovnih saveza i Zagrebačku zajednicu tehničke kulture.
Cilj manifestacije je informirati o mogućnostima bavljenja nekom od tehničkih djelatnosti, te skretanje pozornosti na mnoštvo sadržaja koje nudi tehnička kultura za provođenje slobodnog vremena.


Gradske vijesti - 2012.