clanak False

Dodijeljene nagrade "Juan Antonio Samaranch"

U nazočnosti visokih uzvanika, u gradskoj palači Dverce jučer je održana svečanost dodjele nagrade Juan Antonio Samaranch Međunarodne lige humanista, koja se dodjeljuje na svjetskoj razini sportašima...
23.01.2012.


U nazočnosti visokih uzvanika, u gradskoj palači Dverce jučer je održana svečanost dodjele nagrade Juan Antonio Samaranch Međunarodne lige humanista, koja se dodjeljuje na svjetskoj razini sportašima koji su se, osim vrhunskim sportskih rezultatima, dokazali i značajnim doprinosom svjetskoj kulturi mira i humanizma.

Zlatnu povelju za sport i kulturu mira Juan Antonio Samaranch dobio je kenijski atletičar Kipcoge Kein, a nagradu su mu uručili predsjednica Lige Elizabeth Rehn i gradonačelnik Milan Bandić. Nagrada je po prvi puta dodijeljena i posthumno našem vrhunskom košarkašu Draženu Petroviću, a preuzela ju je njegova majka Biserka Petrović.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Milan Bandić izrazio je, između ostalog, zadovoljstvo što je Zagreb, kao grad sporta, domaćin ove svečane dodjele ugledne međunarodne nagrade koja u svome imenu objedinjuje tri plemenite vrijednosti, tri ideala: sport, mir i prijateljstvo.

Međunarodna liga humanista organizacija je pojedinaca sa svih kontinenata koji svojim radom i djelovanjem grade mir, povjerenje i demokraciju, a osnovali su je dobitnici Nobelove nagrade za mir, te ugledni znanstvenici, kulturni i javni djelatnici i vjerski dostojanstvenici.


Gradske vijesti - 2012.