clanak False

Do travnja otvorenje rekonstruirane Aleje Matije Ljubeka na Jarunu

17.02.2023.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet te predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović, obišli su lokaciju radova na uređenju Aleje Matije Ljubeka na Jarunu.

“Većina radova na rekonstrukciji Aleje Matije Ljubeka će se financirati iz Fonda solidarnosti, a prvi put, nakon izgradnje prije gotovo 40 godina za zagrebačku Univerzijadu, bit će temeljito rekonstruirana”, rekao je gradonačelnik Tomašević. 

Dodao je da će biti postavljena i nova regulacija prometa, posebno za bicikliste jer do sada je bilo malo mjesta za dvosmjerni biciklistički promet. Proširenjem staze će se osigurati sigurnije prometovanje i pješaka te vozila na Jarunu. 

Najavio je da jednosmjerni promet za vozila ostaje te se razmatra uklanjanje parkirnih mjesta diljem Aleje kako bi se ostavilo više prostora za pješake i bicikliste. „Biciklisti su često bili prisiljeni koristiti i pješačku stazu jer nisu imali mjesta. Naplata ulaza za automobile ostat će na snazi. Ovim potezima želimo destimulirati korištenje automobila uopće na Jarunu. Sa ZET- om dogovaramo kako uključiti i dodatni javni prijevoz. Do travnja bi radovi trebali biti završeni, a nastojali smo da vrijeme izvođenja bude u periodu kada je najmanje rekreativaca i posjetitelja”, rekao je gradonačelnik.

Radovi obuhvaćaju uređenje te asfaltiranje 6,4 kilometra kolnika i biciklističke staze i vrijedni su oko tri milijuna eura. 

 

Gradske vijesti - 2023.