clanak False

Zagrebačka groblja su spremna za obilježavanje blagdana Svih svetih

31.10.2020.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc.dr.sc. Olivera Majić i pomoćnik pročelnika iz Sektora za komunalno redarstvo Željko Renić izvijestili su javnost o aktualnistima vezanim uz pristup grobljima uoči blagdana Svih svetih. 

Pomoćnik pročelnika Renić je naglasio da je sve spremno za obilježavanje blagdana te je zamolio posjetitelje da se pridržavaju mjera i uputa Gradskog i nacionalnog stožera Civilne zaštite kad budu obilazili grobove svojih najmilijih. Zahvalio je sugrađanima na odgovornosti i oprezu. 

Zamjenica gradonačelnika Majić je istaknula da je najveći pritisak na četiri zagrebačka groblja, a to su Mirogoj, Krematorij, Markovo polje i Miroševac.

"Ove godine, kao i drugih godina, organizirali smo prijevoz na groblja za naše sugrađane poštivajući pritom sve epidemološke mjere kako bismo sigurno obilježili ovaj blagdan. 60 izvradneih autobusa svakih 15 minuta voze prema Mirogoju, a maksimalni kapacitet je 30 putnika. Građani se pridržavaju epidemioloških mjera, nose maske i koriste dezinficijense za ruke, a na groblju Mirogoj je angažirano 144 Covid redara. Preko 70 zaposlenika ZET-a također obavljaju poslove Covid redara dok je Crveni križ Grada Zagreba osigurao pagode u slučaju da sugrađanima treba bilo kakva medicinska pomoć.", rekla je zamjenica gradonačelnika. 

Napomenula je također da su svi ulazi na groblje Mirogoj otvoreni osim onog dijela arkada koji je stradao u potresu. Građani neće moći pristupiti tom ulazu, ali će djelatnici Gradskih groblja preuzeti cvijeće i svijeće te ih postaviti na grobove njihovih najmilih. 

Pozvala je sugrađane da i danas obiđu groblja, da se pridržavaju epidemioloških mjera te da ovaj blagdan obilježe dostojanstveno i odgovorno, kako to inače Zagrepčani čine. . 

Gradske vijesti - 2020.