clanak False

Gradonačelnik sa suradnicima obišao grad nakon potresa

29.12.2020.
Nakon obilaska Brezovice, gdje je nekoliko kuća pretrpjelo oštećenja u današnjem potresu, gradonačelnik Milan Bandić ponovo je obišao središte Zagreba koje je, kako je i najavio tijekom obilaska nakon potresa, u potpunosti očišćeno. 

„Zahvaljujem policiji, komunalnom i prometnom redarstvu, službama Zagrebačkog holdinga na brzoj reakciji i odlično odrađenom poslu kao i vama predstavnicima medija koji ste nam pomogli da apeliramo na građane da središte grada oslobode od automobilskog prometa, kako bismo grad što brže počistili i osposobili za kretanje i prometovanje. Ljudi su se vratili u svoje domove, a sutra ćemo, naravno uz pomoć naših vatrogasaca, sanirati 30-ak dimnjaka.“, kazao je gradonačelnik te, osvrćući se na situaciju  u Petrinji  i Sisku,dodao: „Suosjećamo s ljudima; pored činjenice što ih je obišao državni vrh, na teren smo odmah poslali naše ljude iz civilne zaštite, vatrogasce, crveni križ, hitnu, timove Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Solidarizirali smo se s ljudima na Banovini koji su nažalost u kratkom periodu nastradali dvostruko; kao jedan od najrazorenijih krajeva u Hrvatskoj u Domovinskome ratu i danas s ovih 6,2 po Richteru.“ Gradonačelnik je istakao i dokazano zajedništvo hrvatskoga naroda i građana Hrvatske u nevolji za koje bi, kako je naglasio, volio da se zadrži i u budućim vremenima.  

Gradonačelnik je također najavio kako će sutra navečer biti pušten i tramvajski promet od Kvaternikovog trga do Črnomerca.  

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić naglasio je kako su službe i ovaj put žurno reagirale „Zajedno s gradskim službama odradili smo posao a sve u cilju zaštite građana i njihove imovine i kako bismo prometnice što prije stavili u funkciju. Svi rodovi policije su na terenu, a pojačana je prevencija vezana za zaštitu imovine.“, zaključio je Rašić. 

Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić izvijestila je kako je na prijedlog gradonačelnika, ujedno i načelnika Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, danas u 14h gradski Stožer donio Odluku o ukidanju propusnica na tri dana. „Kontaktirali smo i Nacionalni stožer koji je prihvatio inicijativu gradonačelnika Milana Bandića i ukinuo propusnice na čitavom teritoriju Republike Hrvatske, te im na tome zahvaljujemo“, kazala je zamjenica Majić te dodala kako je  gradonačelnik dao nalog Stožeru za smještaj naših sugrađana u hostelu Arena gdje je već smješteno njih šest, dok je u tijeku prihvat 26 korisnika iz Doma za starije osobe iz Gline. 

Zajedno, samo zajedno, suradnjom svih; od državnih institucija, preko Grada Zagreba, lokalnih zajednica, do svakog od nas ponaosob, možemo napraviti više, posebno u ovim teškim trenutcima kojima nažalost svjedočimo, kazao je gradonačelnik. 

Gradske vijesti - 2020.