clanak False

Blagdanske aktivnosti i darivanje korisnika domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba povodom blagdana Božića

23.12.2020.
Povodom blagdana Božića Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba organizirao je tradicionalno darivanje korisnika domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba.

Darivanje će se održati u 11 domova za starije osobe dana 23. i 24. prosinca 2020. godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka. Kako bi radost darivanja podijelili s korisnicima domova, koje ove godine iz epidemioloških razloga ne mogu posjetiti i osobno darivati prigodnim poklon paketima, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić obratili su se korisnicima virtualno putem digitalne čestitke.

U svojim obraćanjima korisnicima poručuju da Grad Zagreb nije zaboravio na njih te da nastoji i u ovim izazovnim vremenima i uvjetima života pružiti skrb i njegu kakvu zaslužuju. Najveći prioritet cijele ove godine je očuvanje zdravlja građana, a posebno korisnika i djelatnika domova za starije osobe. Čestitkom su poslane poruke da se samo zajedništvom, međusobnim razumijevanjem i povjerenjem u vlastite snage može prebroditi ovo izazovno razdoblje i zakoračiti u ljepšu, bolju i sretniju novu godinu.

Digitalna čestitka je dostupna na Facebook-u i mrežnoj stranici Najmudriji.hr.

Kako bi korisnicima domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba uljepšali u ovo blagdansko vrijeme, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom je u suradnji s Gradskim uredom za kulturu organizirao aktivnost pod nazivom „Blagdani u domovima za starije osobe uz on-line kulturna događanja“ .

Korisnicima domova će u razdoblju od 24. prosinca do 3. siječnja biti omogućeno uživanje u filmskim projekcijama, kazališnim predstavama kao i božićnim koncertima, a sve projekcije bit će dostupne putem linka na komunikacijskoj platformi i Facebooku-u Najmudriji.hr.

Ovom inicijativom želimo izmamiti osmijeh na lica korisnika, umanjiti usamljenost i učiniti ove blagdane za korisnike veselijima i sretnijima.

Zahvaljujemo Satiričkom kazalištu „Kerempuh“ i umjetnici Miji Begović na donaciji kazališnih predstava te Croatia filmu, Hrvatskoj radioteleviziji i redateljima Jakovu Sedlaru i Hrvoju Hribaru na donaciji filmskih projekcija.

Gradske vijesti - 2020.