clanak False

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije u novom prostoru

23.12.2020.
Gradonačelnik Milan Bandić večeras je posjetio predstavnike Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije u novome prostoru što ga je od Grada Zagreba dobilo na korištenje.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo važnost suradnje Grada Zagreba s nacionalnim manjinama pa je napomenuo da je naš grad nadaleko prepoznat kao tolerantan i u kojem svi njegovi stanovnici žive u skladnu suživotu te u multietničnome, mulitkulturalnom i multikonfesionalnom ozračju.

Predsjednik Salih Huremović je zahvalio gradonačelniku i Gradu Zagrebu što su Vijeću omogućili preseljenje u novi prostor, a koji im omogućuje bolje radne uvjete.

Uvjeren sam u dobre rezultate našeg djelovanja. Jer, Bošnjaci su oduvijek znali živjeti uz druge narodnosti, osobito uz Hrvate. I nadalje ćemo ulagati puno truda u jačanje naše suradnje, poručio je predsjednik Huremović.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije je predstavničko tijelo Bošnjaka u Zagrebačkoj županiji, a svoju kulturu i tradiciju promiče kroz programe koji se zalažu za toleranciju i poštovanje svih nacionalnih manjina s područja Zagrebačke županije.

Gradske vijesti - 2020.