clanak False

U Uredu gradonačelnika održan sastanak na temu poboljšanja uvjeta u azilu Dumovec

15.12.2020.
U Uredu gradonačelnika održan je sastanak na temu poboljšanja uvjeta u Skloništu za nezbrinute životinja u Dumovcu. Sastanku su, osim gradonačelnika Milana Bandića, prisustvovali i ravnatelj Ustanove ZOO-vrt Grada Zagreba Damir Skok, pod čijom je ingerencijom i Azil u Dumovcu, predstavnici udruge Prijatelji životinja i osobe iz javnog života, Marko Grubnić i Hana Hadžiavdagić, koji su proteklih dana iskazali golemi interes za navedenu temu.

Gradonačelnik je upoznao okupljene kako je odmah, nakon što su se u javnosti pojavile informacije o nepravilnostima u azilu, donio odluku da se ured ravnatelja Skoka preseli u Dumovec, radi pojačanog nadzora u svrhu zaštite životinja.

Dogovoren je zajednički posjet Skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu te snimanje promo videa s ciljem popularizacije udomljavanja napuštenih životinja.
Osim toga, planira se uvođenje video nadzora te uvođenje dana kada će biti pozvani mediji i građani kako bi upoznali sve zaposlenike i volontere skloništa s ciljem davanja prijedloga za unaprjeđenje rada skloništa ili prijave ukazanih nepravilnosti tijekom godine ili tijekom pregleda. 

Gradske vijesti - 2020.