clanak False

Gradonačelnik obišao Gradsku četvrt Brezovica

27.11.2020.
U redovitom obilasku gradskih četvrti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas Gradsku četvrt Brezovica.
 
U Kraljevačkoj cesti su završili radovi na asfaltiranju kolnika na dijelu od Ulice Tumbri do Kraljevečke ceste I. odvojak u dužini od oko 1 000 metara, a prosječne širine od 5,5 metara. Direktor izvođača radova, Dragan Perić iz podružnice Zagrebačke ceste je rekao da se radi o investiciji vrijednoj oko milijun kuna. 
 
U Mjesnom odboru Brezovica su u tijeku radovi na izgradnji odvodnje u okviru projekta "Uzvodni sliv potoka Lomnica", čiji je izvođač Vodoopskrba i odvodnja d.o.o.
„Predmetnim projektom obuhvaćena je izgradnja javnog kanala ukupne duljine 6 800 metara. Ovim će zahvatom oko 200 kućanstava dobiti mogućnost priključenja na kanalizacijsku mrežu, a vrijednost investicije 15,5 milijuna kuna. Radovi su započeli početkom svibnja ove godine, a završetak se očekuje sredinom 2021. godine“, rekao je voditelj podružnice ViO Marin Galijot.
 
U tijeku su i radovi na rekonstrukciji mrtvačnice i izgradnji nadstrešnice na groblju Brezovica. „U planu za sljedeću godinu su opsežnija ulaganja u groblje Brezovica koja uključuju izgradnju nadstrešnice, zamjenu krovišta te zamjenu stolarije, a nakon toga slijedi i hortikulturno uređenje okoliša. Planiramo i proširiti ovo groblje na oko 6 000 kvadratnih metara“, najavio je rukovoditelj službe Krematorija u Gradskim grobljima Matija Sakoman.
 
U Ulici Šmiri je projektom predviđena izgradnja dječjeg vrtića za tri skupine od ukupno 40-ero djece, a na katu će se urediti prostorije za potrebe mjesne samouprave. 

Kako je objasnila zamjenica pročelnika GU za obrazovanje Katarina Milković, zahtjev za lokacijsku dozvolu je predan i očekuje se danas. „Do kraja godine ćemo zatražiti i građevinsku dozvolu, a onda slijedi postupak javne nabave za izvoditelja. Na proljeće se očekuje početak radova“, rekla je.
 
Na križanju Donjodragonoške i Ulice Pod Čretom u MO Dragonožec je planirano postavljanje mobilnog reciklažnog dvorišta. Predsjednica Vijeća gradske četvrti Brezovica Marina Pucević je naglasila da će novo reciklažno dvorište služiti mnogim stanovnicima iz Dragonošca ali i okolnih naselja. Najavila je da se otvorenje novog reciklažnog dvorišta, ako vrijeme posluži, očekuje do Božića ove godine.  

Gradonačelnik Milan Bandić je ponovno istaknuo da Zagreb ne završava na „okretištima tramvaja“. „Zagreb je puno veći od užeg centra i njegovih okolnih naselja. Ljudi ovdje žive stotinama godina, plaćaju svoje obveze i zaslužuju pažnju i trud gradskih vlasti kao i svi ostali koji žive u ovom gradu“ istaknuo je.
 
Zahvalio je stanovnicima Brezovice na strpljenju te izvođačima radova što ulažu napore da Brezovica bude još ljepše mjesto za život.

Gradske vijesti - 2020.