clanak False

Prijem predstavnika udruge gradišćanskih Hrvata "HRVAT S.A.M."

02.12.2020.

Prijem predstavnika udruge gradišćanskih Hrvata HRVAT S.A.M.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi predstavnike udruge gradišćanskih Hrvata „HRVAT S.A.M.“ predvođene fra Božom Blaževićem, predsjednikom udruge.

U izjavi medijima nakon sastanka, pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić istaknula je kako je dogovoren nastavak dosadašnje dobre suradnje, a u planu su i novi projekti, koji će ipak za realizaciju morati pričekati stabilniju epidemiološku situaciju.

Fra Blažević, ujedno i izaslanik biskupa iz Željeznog Egidija Živkovića, objasnio je da je na sastanku, između ostaloga, bilo riječi i o završnoj akciji „Pomoć Vukovaru“. Radi se o nastavku prošlogodišnje akcije, kad je, u suradnji s Gradom Zagrebom i Vladom Republike Hrvatske doniran novac vukovarskim dječjim vrtićima. Sad je, usprkos pandemiji, prikupljeno još 30.000 eura.
„U boljim vremenima, nakon pandemije, planiramo prikupiti darove i za obnovu Zagreba, koji je ove godine teško pogođen potresom“, rekao je fra Blažević te najavio suradnju i na trojezičnoj monografiji o biskupu Živkoviću „Rič domovine“.

Delegaciju gostiju, uz fra Blaževića, činili su i dopredsjednik te tajnik udruge Ivan Ćosić i Mirko Perković.

Gradske vijesti - 2020.