clanak False

Obilazak Gradske četvrti Novi Zagreb zapad

18.12.2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas, sa suradnicima, , Gradsku četvrt Novi Zagreb – zapad. 

Na području MO Lanište su u tijeku pripreme za izgradnju nove osnovne škole na zemljištu u vlasništvu Grada Zagreba. „Nova škola će primiti 500 učenika, a obuhvaća osam učionica razredne nastave, 14 učionica predmetne nastave, po dvije učionice za informatiku i izvannastavne aktivnosti, kabinete, blagovaonicu, multimedijalnu dvoranu, knjižnicu te veliku dvodijelnu sportsku dvoranu uz jednu manju dvoranu za tjelesni odgoj“, rekla je zamjenica pročelnika za obrazovanje Katarina Milković. Lokacijska dozvola se očekuje do kraja ožujka 2021., a u rujnu se očekuje početak javne nabave za odabir izvođača radova. 

U Mjesnom odboru Blato je također predviđena izgradnja škole, u Karlovačkoj cesti na lokaciji bivše škole Blato, a koja će, po završetku radova, služiti kao područni objekt Osnovne škole Savski gaj. Kako je objasnila zamjenica Milković, u novom objektu bit će prostora za 125 učenika u pet razrednih odjela te će biti opremljena i s vanjskim igralištem za nogomet i rukomet. Predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb - zapad - Jadranko Baturić je istaknuo da će područna škola riješiti probleme učenika koji su do sada morali u matičnu školu organiziranim prijevozom. Predviđena vrijednost radova iznosi oko 20 milijuna kuna. 

 U Svetoj Klari je planirana izgradnja dječjeg vrtića na kutu Burićevog odvojka i Sisačke ceste. „Ovo je višegodišnja želja roditelja i djece Svete Klare koji su prisiljeni djecu voditi u vrtiće po drugim naseljima. Ovdje će se izgraditi najljepši i najmoderniji dječji vrtić u Hrvatskoj, a to stanovnici Svete Klare, najvećeg novozagrebačkog kvarta, i zaslužuju“, naglasio je predsjednik Baturić. Novi vrtić Sveta Klara zadovoljit će potrebe za oko 260 djece u dvanaest odgojno obrazovnih skupina. „Izvedbeno i idejno rješenje je gotovo, a po dobivanju građevinske dozvole se očekuje natječaj za izvedbu radova“, najavio je Baturić.  

Kako se tijekom obilaska moglo čuti nakon višegodišnjeg čekanja i rješavanja imovinsko pravnih poslova stanovnicima Saljske ulice omogućit će se spajanje na vodoopskrbnu mrežu, kanalizacijacijski sustav, te će biti postavljen novi sloj asfalta u punom profilu ulice. 

U Odri je u planu uređenje ambulante čiji će prostor biti u prizemlju objekta Mjesnog odbora Novoouređena ambulanta riješit će probleme zdravstvene skrbi, a na raspolaganju će biti stanovnicima Odre, Hrašća, Čeha i Male Mlake. 

Gradske vijesti - 2020.