clanak False

Obilazak Gradske četvrti Črnomerec

11.12.2020.
U redovitom obilasku gradskih četvrti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, danas je obišao je Gradsku četvrt Črnomerec.

U Mjesnom odboru Kustošija – centar u tijeku je rekonstrukcija okretišta tramvaja i autobusa Črnomerec. Predsjednik VGČ Črnomerec Josip Jelić je istaknuo da se radovi odvijaju uz posebnu prometnu regulaciju, a završetak se očekuje sredinom siječnja 2021. „U sklopu rekonstrukcije planirana je izgradnja javnog sanitarnog čvora, podzemnih kontejnera za otpad, zamjena svih dotrajalih nadstrešnica na stanicama, asfaltiranje svih površina i kolnika te zamjena rasvjete“, rekao je. Ukupna investicija iznosi 9,5 milijuna kuna.

Nedaleko od okretišta se nalazi tržnica Kustošija za koju je 2018. izrađen idejni projekt za rekonstrukciju. „Sljedeće godine će Gradska četvrt financirati izradu projektne dokumentacije koja će, između ostalog, uključivati natkrivanje cijele tržnice te novu rasvjetu cijelog prostora. Radovi bi mogli krenuti krajem 2021. godine“, rekao je predsjednik Jelić.

U Gradišćanskoj ulici je u tijeku akcija čišćenja glomaznog otpada s parcele koju su neodgovorni građani pretvorili u divlje odlagalište, a kako se čulo, upravo se na tom mjestu, nakon sanacije, planira postaviti mobilno reciklažno dvorište. Predsjednik VGČ Jelić je objasnio da će VGČ Črnomerec, u dogovoru s građanima, raditi na pronalaženju najboljeg rješenja za postavljanje mobilnog reciklažnog dvorišta i asfaltiranja parkinga za brojna vozila koja svakodnevno parkiraju blizu parcele.  Početak radova se očekuje na proljeće, a parcela će biti očišćena idući tjedan.

U Mjesnom odboru Medvedgrad su u tijeku pripreme za izgradnju odvodnog cjevovoda u sklopu projekta „Zagreb 2018“.  Kako je objasnio direktor podružnice Vodoopskrba i odvodnja Marin Galijot, u Ulici Supleti i okolnim ulicama postoji problem oborinske odvodnje koja prijeti kućama u dolini Velikog potoka. „Riješeno je oko 90% imovinsko – pravnih odnosa za izgradnju, postupak ishođenja građevinske dozvole je u tijeku, a financiranje projekta će djelomično biti financirano sredstvima EU fondova u iznosu od 1,83 milijarde kuna bez PDV. Radi se o 7,100 metara javnog kanala mješovite namjene“, rekao je direktor Galijot. Nakon ishođenja svih potrebnih dozvola, radovi bi trebali započeti koncem 2021. godine.

Također u MO Medvedgrad, ugovorena je obnova dječjeg nogometnog igrališta Stopuščak, a izvođač radova je podružnica Zrinjevac. „U ovoj godini smo odvojili oko 500 000 kuna za obnovu ovog igrališta, a u sklopu radova je planirana zamjena dječjih sprava, postavljanje nove ograde te uređenje okoliša. Očekujemo da će do kraja prosinca igralište biti obnovljeno“, rekao je predsjednik VGČ Črnomerec Josip Jelić.

Gradske vijesti - 2020.