clanak False

Gradonačelnik podržao akciju darivanja krvi za GČ Sesvete

30.11.2020.
I ove su  godine Gradsko društvo Crveni križ Zagreb i Gradski ured za mjesnu samoupravu organizirali akcije dobrovoljnog darivanja krvi u mjesnim samoupravama. Danas je akcija darivanja održana u Gradskoj četvrti Sesvete, poštujući pritom sve epidemiološke mjere.

Tradicionalnu akciju u prostorijama Mjesnog odbora Staro Brestje podržao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, napomenuvši pritom da iako više ne može davati krv, uvijek može dati potporu „najplemenitijim ljudima jer darivaju ono najvrijednije što imaju za dobrobit drugih“.

Dodao je će Grad Zagreb i u budućnosti davati potporu akcijama dobrovoljnog darivanja krvi te će i nadalje nagrađivati redovite darivatelje.

Prema informacijama Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, prema preporukama Nacionalnog stožera sve više rada se provodi od kuće, a akcijama u mjesnim samoupravama Crveni križ se želi približiti sugrađanima i omogućiti im da daruju krv što bliže svojim domovima.

Akcija se organizira i zbog uvijek teške situacije sa zalihama krvi u blagdansko vrijeme, kada je zbog broja neradnih dana ali i odlazaka darivatelja krvi izvan Zagreba, drastično smanjen broj darovanih doza.

Gradske vijesti - 2020.