clanak False

Konferencija za novinare Stožera CZGZ: Zagreb bilježi pad broja novooboljelih osoba

21.12.2020.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podatcima HZJZ-a, je 114. U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljena su 780 testiranja na koronavirus, od čega su 92 bila pozitivna, rekla je zamjenica ravnatelja Zavoda Sandra Šikić na konferenciji za medije Stožera CZGZ u Gradskoj upravi te dodala kako su djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno kontaktirali 222 osobe, te je mjera samoizolacije izrečena za 687 osoba. Kod dvije je osobe moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 36 korisnika i 13 djelatnika.
Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod tri učenika, pa je mjera samoizolacije određena za 49 učenika osnovnih škola. Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 2 663 aktivnih slučajeva. "Posljednji tjedan bilježimo značajan pad pozitivnih osoba i to od ukupno testiranih s 35 na 25 posto, što predstavlja pozitivan trend.", zaključila je Šikić 

Zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Ivana Portolan Pajić je izvijestila kako se u karanteni grada Zagreba nalazi 13 osoba, od čega je devet u izolaciji i četiri u samoizolaciji. " Od ukupno 1980 antigenskih testova, tijekom 18. i 19. prosinca, bilježimo 569 pozitivnih, odnosno 28%.", kazala je Portolan Pajić.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva rekao je kako su nadležne Gradske službe do 20. prosinca postupale na 16 899 lokacija te prikupile 36 927 tona građevinskog otpada.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić zahvalila je građanima na odgovornosti i na  pridržavanju epidemioloških mjera.

Gradske vijesti - 2020.