clanak False

Poruka gradonačelnika umirovljenicima i korisnicima domova za starije

30.12.2020.
Dragi moji umirovljenice i umirovljenici, dragi korisnici,
 
godina na izmaku, bremenita različitim izazovima, od pandemije koronavirusa do posljedica razornog potresa koji je u ožujku pogodio naš grad očito odlazi u istom stilu – novi potresi koji su se snažno osjetili u našem gradu s epicentrom u okolici Petrinje i Siska njen su, nadam se posljednji hir.

Opet smo se na trenutak vratili u situaciju od prije devet mjeseci, ali na sreću ovoga puta bez većih posljedica, bez ozlijeđenih i bez veće materijalne štete. Nadam se da će tako i ostati te da ćemo, kao i uvijek, zajedno i solidarno, s mislima na svoje bližnje - na one pored nas koji trebaju našu podršku, našu snagu i energiju, iz ovih teškoća izaći čvršći s većim osjećajem bliskosti i empatije.

Grad i sve gradske službe spremne su odgovoriti na pravi način, pružiti dodatnu pomoć i biti na raspolaganju vama i vašim najbližima.

Izdržat ćemo zajedno, biti strpljivi i odgovorni, biti ruka podrške svima koji je trebaju, a novu godinu dočekati, unatoč svemu, s optimizmom i vjerom u bolju sutrašnjicu.

Svim građanima koji su zabrinuti i uplašeni, posebno vama najmudrijima, korisnicima naših domova za starije osobe poručujem da trebamo ostati mirni i racionalni jer imamo sreću da u Zagrebu nema nikakvih težih oštećenja, a sve probleme kao i uvijek rješavat ćemo zajedno.

Požrtvovni djelatnici domova su uz vas i sada, te vam kao i uvijek nastoje olakšati ova neizvjesna vremena, pružiti toplu riječ te osjećaj sigurnosti. 

Vaše zdravlje nam je najvažnije, a od početka pandemije svim mehanizmima nastojimo ga očuvati. Dolaskom cjepiva i s početkom cijepljenja u našim domovima za starije osobe naslućuje se kraj ovoj epidemiji.

Čuvajmo se, držimo se mjera koje nam preporučuju naši epidemiolozi i budimo oslonac jedni drugima!