clanak False

Medicinsku opremu za borbu s koronavirusom zagrebački obrtnici donirali štićenicima domova za starije

23.12.2020.


Zahvaljujući Obrtničkoj komori Zagreb i Udruženju obrtnika grada Zagreba, 11 domova  za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba od danas raspolaže medicinskim uređajima za skrb oboljelih od koronavirusa.

U podružnici Doma za starije osobe Park, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je s Mirzom Šabićem, predsjednikom Obrtničke komore Zagreb  i Antunom Trojnarom, predsjednikom Udruženja obrtnika grada  Zagreba predao vrijednu donaciju s 12 koncentratora kisika i 12 pulsnih oksimetara domovima za starije Grada Zagreba.

„Nalazimo  se u teškim vremenima, ali budimo ponosni što je svima nama zavladala sinergija i što nam upravo ona pomaže prebroditi aktualne izazove.“, u svojoj je zahvali uime svih ravnatelja, korisnika i djelatnika rekla Nataša Koražija, ravnateljica Doma Park. Potom je nastavila:  „Ova donacija nam omogućuje širenje djelatnosti pa ćemo svojim korisnicima moći osigurati bolje uvjete za očuvanje zdravlja.“

Obrtnička komora Zagreb je sa svojih 14 udruženja, kao i mnogo puta dosada, pokazala veliko obrtničko srce. "Nakon potresa, kada smo na području Čučerja i podsljemenske zone provodili brojne akcije, nastavljamo kako bismo svojim sugrađanima opet pomagali. U iznimno dobroj suradnji s Gradom i njegovim uredima, prikupili smo ovu donaciju s namjerom da ovu stuaciju prebrodimo, ne samo ekonomski nego i psihički.“, kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić pa je korisnicima domova poželio da se što manje koriste s doniranim uređajima i da budu dobra zdravlja.

Gradonačelnik Milan Bandić je predsjednicima Trojnaru i Šabiću zahvalio na donaciji koja će, siguran je, biti od pomoći svima koji je budu trebali i to u svim gradskim domovima, ne samo na Laščini. „Hvala vam odsrca! Grad Zagreb je u 2000. inicirao 7 projekata, a prvi se odnosio na pomoć našim obrtnicima te malim i srednjim poduzetnicima. Usudio bih se reći da bez naših obrtnika, naših zaštitnih znakova i uresa našeg grada, ne bi bilo ni Zagreba. Ni Zagreba bez obrtnika ni obrtnika bez Zagreba!  i to danas i ovdje demonstriramo. Vrijedne ruke naših obrtnika i poduzetnika i u  najtežim trenutcima pokazuju ne samo da smo zajedno nego i da smo na korist svomu gradu i svojoj Republici Hrvatskoj“, kazao je gradonačelnik.

Gradske vijesti - 2020.