clanak False

Primopredaja donacije mobilnog respiratora Bolnici za plućne bolesti Rockefellerova

07.12.2020.
Danas je u Bolnici za plućne bolesti, u Rockefellerovoj 3, održana primopredaja donacije mobilnog respiratora Philips Trilogy, koju je pokrenula tvrtka Lipapromet d.o.o., uz potporu Grada Zagreba, a s ciljem zaštite osoba s privremeno ili trajno narušenom funkcijom pluća.

Zamjenica gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević pozdravila je okupljene, naglasivši kako posebna zahvala ide predsjedniku Uprave Lipapromet d.o.o. Darku Balunu, ravnatelju Bolnice Marinku Artukoviću kao i svim njezinim djelatnicima.

''Ova donacija plod je nesebičnog darivanja i rada tvrtke Lipapromet. Nadam se da će ovaj pozitivan primjer uroditi plodom kako bi se i druge kompanije mogle ugledati na njega i u sklopu socijalnog gospodarstva odlučiti se na donacije, sada kad moramo pomoći drugima koji su u potrebi.'', kazala je zamjenica.

Ravnatelj i domaćin spomenute donacije Marinko Aturković je kazao kako u ova izazovna vremena je svaka pomoć i donacija hvalevrijedna i dobrodošla.

Predsjednik Uprave Darko Balun istaknuo je kako tvrtka već godinama promiče svoj program društvene odgovornosti. Ovaj mobilni respirator pomoći će ne samo oboljelima od koronavirusa, već i ostalim pacijentima  koji boluju od drugih  plućnih bolesti. Zahvaljujem se svima koji su prepoznali ovu inicijativu!

Gradske vijesti - 2020.