clanak False

Konferencija za medije Stožera CZGZ

11.12.2020.
Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je 652, dok je broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih 30423, što je 659 osoba više nego jučer
 
U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1381 testiranje na SARS-CoV-2, od čega je 481 nalaz bio pozitivan. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 657 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1699 osoba, kazala je zamjenica ravnatelja Zavoda Sandra Šikić na konferenciji za medije Stožera CZGZ, što se održala u Gradskoj upravi.
 
U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 27 korisnika i 11 djelatnika.
Glede situacije u školama, tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 38 učenika i tri nastavnika osnovnih škola te 31 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 714 učenika osnovnih te 424 učenika srednjih škola.
 
Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč  istaknuo je kako zdravstveni sustav funkcionira izrazito otežano na svim razinama. Epidemiološka situacija nije dobra,  moramo se nastaviti truditi osobno i kao dio kolektiva da štitimo sebe i druge!
 
Prema riječima Željka Renića iz Komunalnog i prometnog redarstva nadležne gradske službe su do 11. prosinca postupale na 16 676 lokacija te prikupile 36 414 tone građevinskog otpada.
 
Voditelj operativno- komunikacijskog centra Stipo Mandić izvijestio je da na području policijske uprave zagrebačke u razdoblju od 7. prosinca do danas zabilježeno kršenje odluke Nacionalnog stožera u 18 slučajeva, a 17 osoba je prekršilo Zakon o zaštiti zaraznih bolesti pučanstva( nepravilno nošenje ili nenošenje zaštitne maske).
 
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc.dr.sc. Olivera Majić iznijela je i detaljniji izvještaj o financijskoj procjeni šteta od potresa.
 
Do danas je dano u obradu 7.533 građevina, s područja gradskih četvrti Podsljeme, Gornja Dubrava, Maksimir, Donja Dubrava, Sesvete, Črnomerec, Peščenica, Žitnjak, Trnje te Trešnjevka – sjever, Stenjevec, a po Javnom pozivu Grada Zagreba uključujući i gradske četvrti Donji grad, Gornji grad, Medveščak i Trešnjevka – jug . Potpisano je  135 ugovora s vanjskim stručnjacima , a utrošeno je 17.305 radnih sati, što je u novčanom iznosu 2.595.750,00 kuna.
 
Zamjenica Majić se za kraj zahvalila svim zdrastvenim djelatnicima ustanova Grada Zagreba, resornim gradskim uredima i medijima koji prate aktualna zbivanja u svezi koronavirusa.

Gradske vijesti - 2020.