clanak False

Konferencija za novinare Stožera CZGZ

30.11.2020.
U protekla 24 sata u gradu Zagrebu zabilježeno je ukupno 236 novodijagnosticiranih osoba. U Nastavnome Zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ obavljena su 642 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je novih slučajeva zaraze 191, dok su mjere samoizolacije propisane za 1125 osoba, izvijestila je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda dr. Sandra Šikić na na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite u auli Gradske uprave. Također je naglasila da se oporavilo još 616 sugrađana .

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 17 korisnika i četiri djelatnika. Pozitivan nalaz testa utvrđen je kod 12 učenika, tri nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 20 učenika srednjih škola.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč istaknuo je da je na drive in punktovima uzeto 979 uzoraka, a kada je u pitanju zdravstveni sustav grada Zagreba 411 djelatnika je pozitivno ili u samoizolaciji što izrazito otežava funkcioniranje zdravstvenog sustava. U karanteni u Tomislavovom domu nalazi se 29 osoba.

Prema riječima Željka Renića iz Komunalnog i prometnog redarstva nadležne gradske službe su do 30. studenoga postupale na 16 378 lokacija te prikupile 35 684 tone građevinskog otpada.

Voditelj službe prevencije Velimir Tišma izvijestio je da su na području policijske uprave zagrebačke u protekla 72 sata zabilježena 3 kršenja mjere samoizolacije.

 

Gradske vijesti - 2020.