clanak False

Zagreb bilježi 21 novooboljelu osobu

01.07.2020.
U protekla 24 sata u Zagrebu su provedena 372 testiranja, bilježi se 21 slučaj novozaraženih bolesnika, te je za 142 osobe propisana mjera samoizolacije, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba održanoj na Zagrebačkom velesajmu.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ Sandra Šikić kazala je kako je većina novih slučajeva povezana s boravcima u noćnim klubovima i kontaktima s već oboljelim osobama. Trenutno su u gradu Zagrebu 242 aktivna slučaja dok se u samoizolaciji nalazi 1293 osobe.
„Unazad  tjedan dana brojke su gotovo jednake. Ne preostaje nam ništa nego naučiti živjeti s koronom. Apeliram na sve sugrađane da nastoje biti odgovorni i disciplinirani“ poručio je gradonačelnik Bandić.
Zamjenik načelnika Policijske uprave Zagrebačke Dubravko Teur izvijestio je kako protekli dan nije zabilježen niti jedan slučaj kršenja odluke Nacionalnog stožera, kao niti jedan slučaj kršenja mjera samoizolacije.
Na dan 30. lipnja svi preliminarni pregledi oštećenja građevina obavljeni su i završeni. Od ukupnog broja pregledanih objekata trenutno brojimo 1342 objekta označena crvenom naljepnicom, 4998 objekta označena žutom naljepnicom i 19 168 objekta označena zelenom naljepnicom.
Završeni su radovi na tramvajskoj relaciji  od Trga bana Josipa Jelačića preko Jurišićeve do Draškovićeve ulice te se promet tom relacijom nesmetano odvija.
 
 
 

Gradske vijesti - 2020.