clanak False

U Zagrebu zabilježeno 16 novozaraženih osoba

21.09.2020.
U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 16 novozaraženih osoba, a testirano ih je 384. Za 153 osobe je određena mjera samoizolacije, a u odnosu na protekli dan oporavile su se 24 osobe više, izvijestili su predstavnici Stožera CZGZ.

U ime NZJZ Dr. Andrija Štampar, zamjenica ravnatelja Sandra Šikić kazala je kako je od zaraženih njih sedmero  bilo u kontaktu s prethodno oboljelima, petero ih je negativne epidemiološke anamneze, dvoje ih je ''uvoz''(jedan s Kosova, a drugi iz Francuske), a za dvoje je epidemiološka obrada još u tijeku.
Također, dva učenika i dvije učiteljice iz četiriju osnovnih škola testirani su pozitivno kao i dva učenika iz dvije srednje škole. Za 145 osnovnoškolaca, 47 srednjoškolaca i tri učitelja osnovnih škola određena je mjera samoizolacije. Za kraj je kazala kako je jedna djelatnica privatnog doma za starije osobe testirana pozitivno, a zaražena je kontaktom s prethodno oboljelom osobom.

Zamjenica gradonačelnika  doc.dr.sc. Olivera Majić rekla je kako je sada u Hostelu Arena smješteno ukupno 191 sugrađanina čiji su domovi oštećeni u potresu. Također je dodala kako su tijekom vikenda članovi radne skupine  posjetili 96 objekata oštećenih u poplavi. Nastavit ćemo s intenzivnim pregledima tijekom ovoga tjedna i nadolazećeg vikenda, kako bi što prije utvrdili iznos štete od poplave!, rekla je zamjenica Majić

Gradske vijesti - 2020.