clanak False

U Zagrebu tri novozaražene osobe

15.06.2020.
Tijekom vikenda su u Zagrebu otkrivene tri novozaražene osobe. Jedna od triju pozitivnih je supruga ranije zaraženog sugrađana, dok je za drugu dvojicu naknado utvrđeno da su boravili u inozemstvu, u Srbiji i BiH, odnosno Sloveniji, čulo se danas na konferenciji za novinare što je održana nakon sjednice Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba na Zagrebačkom velesajmu.

Proteklog vikenda statičari su pregledali 111 objekta pa ih je do danas pregledano ukupno 24 679, istaknuo je Dario Krnjaković iz Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata. U Zagrebu je za pregled preostalo 462, a izvan grada 172 objekta. Završeni su radovi na trasama tramvajskog prometa u užem gradskom centru. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba te upravitelji zgrada i nadalje redovito interveniraju na terenu prema pozivima građana. Poručio je da su u tijeku radovi u Ulici kralja Zvonimira, na potezu od Harambašićeve do Heinzelove ulice te da je na snazi privremena regulacija prometa.

Željko Renić iz Sektora za komunalno i prometno redarstvo je istaknuo da su podatci istovjetni onima od 13. lipnja pa je podsjetio da su djelatnici do tog dana postupali na 9 431 lokaciji i da su prikupili 21 581,68 tona građevinskog otpada te da su građani od 14. lipnja u 21:00 pa do 15. lipnja u 11:00 otpad odložili na 27 mjesta. Gradonačelnik Milan Bandić je ponovo zahvalio svim sugrađankama i sugrađanima na odgovornosti i samodisciplini tijekom ovoga zahtijevnog perioda. Ova brojka od troje pozitivnih na koronavirus remeti dosadašnju pozitivnu epidemiološku sliku, no i nadalje raste broj osoba koje su se oporavile u odnosu na novooboljele. Čuvajmo se i pazimo jedni na druge! Siguran sam da ćemo to nastaviti raditi i ubuduće!, istaknuo je te je dodao da epidemiolozi i ostali zdravstveni djelatnici u borbi protiv koronavirusa rade fantastičan posao.

Na kraju konferencije, gradonačelnik Bandić, sa suradnicima, dodijelio je pet zaključaka o najmu Gradskih stanova, sukladno uvjetima propisanim Odlukom o najmu stanova, obiteljima čiji su stambeni prostori nakon potresa označeni kao neuporabljivi. Sveukupno je do danas dodijeljeno 16 takvih zaključaka. 

Gradske vijesti - 2020.