clanak False

U Zagrebu 20 novooboljelih

29.06.2020.
U Zagrebu je 20 novooboljelih od koronavirusa, a 104 osobe su dobile mjeru samoizolacije, izvijestio je danas Stožer civilne zaštite grada Zagreba podsjećajući kako su ponovno pokrenute četiri COVID ambulante u kojima se obavlja savjetovanje, trijaža i po potrebi pregledi osoba sa sumnjom na bolest COVID-19, svakog dana od 8:00 do 20:00 sati.

"U posljednja 24 sata testirano je 268 osoba. S današnjih 20, ukupno je 202 aktivna slučaja", rekla je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja NZZJZ Dr. Andrija Štampar. Dodala je i da su za vikend testirana 582 uzorka te pozvala sve koji imaju probavne probleme da se jave liječniku obiteljske medicine budući su, uz ostale simptome i crijevne infekcije zabilježene kao jedan od simptoma Covida.

Na konferenciji za medije se čulo da je 1715 osoba pod mjerom samoizolacije, a jedna osoba ju je prekršila. Nadležne službe zaprimile su oko 2500 upita građana o testiranju.

Gradonačelnik Milan Bandić je apelirao na sugrađane koji posjećuju noćne klubove da izbjegavaju kontakt sa starijim i ugroženim osobama. Također je podsjetio kako se i dalje dijele besplatne zaštitne maske.

U Zagrebu se i dalje radi na sanaciji šteta nastalih potresom i do danas je pregledano 25 497 objekata. Ostalo je još za pregledati 14 objekata, a izvan grada 79 objekata. Završeni su pregledi na dionicama i radovi na lokaciji križanja Ilice i Britanskog trga na zapadnom i  istočnom dijelu Britanskog trga.

Gradske vijesti - 2020.