clanak False

U Zagrebu 19 novooboljelih od koronavirusa

29.09.2020.
Proteklog je dana zabilježeno 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a posljedično tomu je određeno 108 samoizolacija, izvijestili su iz NZZJZ Dr. Andrija Štampar na današnjoj novinarskoj konferenciji Stožera CZGZ u Gradskoj upravi.

Detaljnije podatke o novooboljelima je iznijela zamjenica ravnatelja Zavoda Sandra Šikić pa je kazala da je jučer obavljeno 1 012 testiranja, od čega ih je desetero s negativnom epidemiološkom slikom, dok ih je devetero bilo u kontaktu s oboljelim osobama. Među zaraženima su i dva učenika iz dviju zagrebačkih srednjih škola, a zbog toga je mjera samoizolacije određena za 46 učenika i jednog nastavnika. U odnosu na protekli dan se 31 osoba više oporavila, a u Zagrebu je trenutno 314 aktivnih slučajeva te su aktivne 1 794 mjere samoizolacije.

Zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić je istaknula da su stručnjaci koji su angažirani na pregledu objekata oštećenih u poplavi do danas obišli 615 adresa. I dalje činimo sve kako bi ubrzali proces pregleda i dobili konačnu brojku!, istaknula je zamjenica Majić.

Iz Komunalnog i prometnog redarstva javljaju da je jučer s 78 gradskih lokacija prikupljeno 85 tona građevinskog otpada.

Gradske vijesti