clanak False

U protekla 24 sata u Zagrebu 41 novozaražena osoba

23.09.2020.
U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježena 41 novozaražena osoba, a testirano ih je 1142 . Za 190 osoba je određena mjera samoizolacije, a u odnosu na protekli dan oporavilo se 49 osoba više, izvijestili su predstavnici Stožera CZGZ.

„Od ukupnog broja zaraženih njih 13  bilo je u kontaktu s prethodno oboljelima, 11 ih je negativne epidemiološke anamneze, devet novooboljelih je u jednom nogometnom klubu, dvoje ih je ''uvoz'' (jedan iz  BiH, a drugi iz Crne Gore), a četiri su povratnici s godišnjih odmora“, rekao je ravnatelj Zavoda Zvonimir Šostar, spomenuvši da su tri učenika jedne srednje škole testirani pozitivno kao i jedna učiteljica osnovne škole, dok je za 23 osnovnoškolca i 16 srednjoškolaca određena mjera samoizolacije.

Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić rekla je kako je do danas pregledan 261 objekt oštećen u poplavi, a uskoro se očekuje i završetak pregleda ukoliko Radna skupina nastavi raditi ovom dinamikom.
Na pitanje novinara o građanima smještenima u Hostel Arenu, zamjenica Majić je kazala kako je to, za sugrađane koji se trenutno tamo nalaze, privremeni smještaj, te da po uputi gradonačelnika Milana Bandića, oni tamo mogu boraviti sve dok im se ne iznađe dugoročno rješenje.

Iz Komunalnog i prometnog redarstva javljaju da je proteklog dana prikupljeno 85 tona građevinskog otpada sa 45 lokacija.


 

Gradske vijesti - 2020.