clanak False

Tradicionalni novogodišnji prijem za članove Diplomatskog zbora

14.01.2020.
U gradskoj palači Dverce gradonačelnik Milan Bandić tradicionalno je primio članove Diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj koje je predvodio apostolski nuncij Giorgi Lingua.

Suočili smo se s brojnim izazovima, ali smo i ostvarili brojne i značajne rezultate na koje smo ponosni. Ipak, svjesni smo da u vremenu pred nama moramo sve naše napore usmjeriti na dodatno poboljšanje životnog standarda naših sugrađana. Naš pogled držimo usmjeren na budućnost, istaknuo je gradonačelnik Bandić predstavljajući rezultate rada Grada Zagreba u protekloj godini. Posebno je pripomenuo da je Zagreb mjesto ugodnog života, poslovni centar i prepoznatljiva turistička destinacija, grad koji svaki dan živi svoju multikonfesionalnost, multietničnost i multikulturalnost kojeg je Financial Times u svojoj procjeni najperspektivnijih europskih lokacija, a u konkurenciji od 294 grada Zagreb smjestio na sedmo mjesto liste najboljih velikih gradova budućnosti u kategoriji isplativosti.

Zahvaljujući gostima na dosadašnjoj uspješnoj suradnji, gradonačelnik Bandić se osvrnuo i na  predsjedanje RH Vijećem Europske unije pa je naglasio da će Zagreb kao glavni grad i kao domaćin sastanaka na visokoj razini dati sve od sebe da ispuni očekivanja i da opravda status glavnog grada zemlje predsjedateljice.
 
Uime Diplomatskog zbora nazočnima se obratio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgi Lingua. Visoki gost je gradonačelniku i njegovim suradnicima zahvalio na još jednoj uspješnoj godini i na konstruktivnome radu za dobrobit Zagrepčana i njihovih gostiju. Od početka Adventa divimo se sjaju ovoga grada kojim upravljate već više od 20 godina, uživajući pritom u nizu različitih aktivnosti namijenjenih svim naraštajima, od onih najmanjih do najstarijih. Bilo je uistinu prekrasno šetati Zagrebom u kojem su brojni posjetitelji mogli uživati u živahnoj atmosferi njegovih ulica, prekrasno osvjetljenim trgovima ispunjenima glazbom, prepunim kafićima i restoranima te upijati čarobno ozračje božićnog vremena.
Nuncij je istaknuo i nagli rast u gradnji zgrada, trgova i fontana te uređenju prekrasnih šumovitih predjela i parkova koji Zagreb, kako je rekao, danas čine jednim od najzelenijih i najljepših europskih gradova.
Na kraju svog obraćanja Nuncij je pozvao na zajedništvo. Želim da nas nova godina još više ujedini i da za suživot ne moramo čekati život u vječnosti: da doživimo mir na zemlji prije nego što konačno počinemo u miru.

 
 

Gradske vijesti - 2020.