clanak False

Tijekom vikenda 12 novooboljelih u Zagrebu

23.06.2020.
Tijekom vikenda bilježimo porast broja Covid pozitivnih stanovnika u Zagrebu. Gradski zdravstveni sustav funkcionira zadovoljavajuće, a u zdravstvenim i socijalnim ustanovama povećavaju se mjere zaštite od virusa, čulo se danas na konferenciji za novinare što je održana nakon sjednice Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba na Zagrebačkom velesajmu.

Gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo da nema opuštanja s obzirom na nove slučajeve zaraze u Zagrebu. „Apeliram na sugrađane da vode računa te da se drže osnovnih mjera za suzbijanje širenja virusa. Vjerujem u disciplinu naših sugrađana ali pozivam na maksimalnu ozbiljnost i razboritost. Pozitivno je to što nemamo pacijenata u bolnicama niti na respiratorima. Budimo oprezni i ne opuštajmo se“, poručio je.
 
Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić rekla je da su jučer testirane 92 osobe, a njih je 12 bilo pozitivno. „U Zagrebu je do sada zabilježeno 525 pozitivnih bolesnika, 461 od njih su se oporavili te je trenutno 49 aktivnih slučajeva“. Pozvala je građane da poštuju mjere fizičke distance, dezinfekcije ruku i nošenje maske u zatvorenom prostoru.

Proteklog vikenda statičari su pregledali 41 objekt, a do danas ih je ukupno pregledano 25 233, istaknuo je Dario Krnjaković iz Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata. „U Zagrebu je za pregled preostalo 70, a izvan grada 90 objekata“.

Napomenuo je da je u tijeku planiranje izvođenja radova na hitnom uklanjanju oštećenih dijelova objekata na trasama tramvajskog prometa u Zvonimirovoj ulici, od Šubićeve do Heinzelove ulice na južnoj dionici. Tijekom uklanjanja, tramvajski promet će se i dalje odvijati.

Gradske vijesti - 2020.